Kaiku

Lukupiiri 12.9.2019

Ennen kesälomille lähtöä lukupiiri kokoontui jälleen Saksalaisen kirjaston viihtyisissä tiloissa. Tällä kertaa käsiteltiin itävaltalaisen kirjailijan Julya Rabinowichin teosta Spaltkopf. Kirjassa kuvataan realistiseen ja samalla kuvaukselliseen tyyliin kuinka venäläis-juutalaisen perheen tytär joutuu maanpaossa etsimään omaa tietään.

Der Trafikant

Kevään viimeisenä tapahtumana Suomi-Itävalta-yhdistys esitti yhteistyössä Itävallan suurlähetystön kanssa 7. toukokuuta elokuvan Der Trafikant, joka perustuu Robert Seethalerin samannimiseen bestselleriin. Yleisö seurasi jännittävän elokuvan tapahtumia Goethe-instituutin viimeistä paikkaa myöten täydessä salissa. Elokuva kertoo erikoisesta ystävyyssuhteesta 17-vuotiaan Franzin ja Sigmund Freudin välillä ja heidän avuttomuudestaan dramaattisesti kärjistyvien poliittis-yhteiskunnallisten tapahtumien pyörteissä toisen maailmansodan aikana.